OPPSKRIFT PÅ MRF-SVELE

CA 20 PORSJONAR / TID: 30-40 MIN

Ingredienser

  • 5 egg
  • 2 dl sukker
  • 1 liter surmelk
  • ca 1 liter hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts hjortesalt
  • 75 g smør + ekstra til steking
  1. Smelt smøret.
  2. Visp egg, sukker, natron og hjortesalt godt sammen.
  3. Bland inn surmelk.
  4. Bland inn melet.
  5. Bland inn det smelta smøret.
  6. La røra svelle i 20 min under et kjøkkenhåndkle.
  7. Røra skal vere tykkere enn ei vaffelrøre, men så rennende at den flyter utover når du har den på steketakka. Kanskje må du justere med litt mer mel for å få den akkurat passse.
  8. Varm steiketakka og smør godt med smør. Stek på middels høy varme, til svelene blir gylne på begge sider. Kanskje må du justere temperaturen på takka underveis, dette varierer fra takke til takke.
  9. Avkjøl svelene på rist og server lunken med smør og sukker, eller smør og brunost.